Folketingets åbning: ”Kompromisviljen falder i takt med, at valgdatoen nærmer sig”

Folketinget åbner i dag efter sommerpausen. Politikerne er trukket i arbejdstøjet, men valgkampen fylder allerede mellem linjerne i det politiske arbejde.

Politikernes officielle sommerferie er forbi, og et nyt folketingsår blev skudt i gang tirsdag klokken 12.00.

Politikerne har kridtet skoene til et nyt politisk år. Den nordjyske skatteminister Karsten Lauritzen (V) mener, at åbningsdagen såvel som dette folketingsår vil blive præget af udsigten det kommende folketingsvalg.

- Det er jo et år, hvor man nok må sige, at det står i valgkampens tegn. Og jeg tror, for at være helt ærligt, at det, der kommer til at præge den her folketingssamling, det er at der går politik og valgkamp i den, siger Karsten Lauritzen.

quote Kompromisviljen den falder i takt med, at valgdatoen nærmer sig. Og derfor er der jo større og større diskussioner og færre og færre resultater.

Karsten Lauritzen (V), Skatteminister

- Politik er meget mere, end at mene noget. Det er også at omsætte det, man mener, til politiske resultater, og det kræver bare at man samarbejder. Og at der er 90 mandater, der bliv er enige om noget, og man indgår kompromiser, fortsætter han.

Men et valgår påvirker politiken og kompromiserne i særlig grad.

- Kompromisviljen den falder i takt med, at valgdatoen nærmer sig. Og derfor er der jo større og større diskussioner og færre og færre resultater. Og så på et tidspunkt - for at rense luften - så kommer valget, siger Karsten Lauritzen.

Du kan se mere om Folketinget åbning her på tv2nord.dk dagen igennem, ligesom du klokken 13.30 kan se et liveprogram på TV2 Nord Salto og her på hjemmesiden, hvor vi møder alle de nordjyske folketingsmedlemmer.

Det har formentlig ikke forbigået nogens opmærksomhed; Folketinget er i dag åbnet efter sommerferien. Det betyder, at også de nordjyske folketingsmedlemmer nu for alvor er trukket i arbejdstøjet. Men for Socialdemokratiets Bjarne Laustsen er det også en dag med særligt besøg hjemmefra.

Seneste nyt

fra Nordjylland