Koncert afbrudt: Gæster i fare for at blive mast

Under koncerten med hiphopbandet Rae Sremmurd udviklede tingene sig så voldsomt foran Store Scene, at festivalen afbrød koncerten.

Fredag aften måtte Nibe Festival afbryde den koncert hiphopbandet Rae Sremmurd var ved at give på Store Scene. Det skyldtes, at tilskuerne foran var scenen var blive mast op ad hegnet.

Det fortæller festivalleder Peter Møller Madsen.

- Tingene udvikler sig simpelthen på en måde, så vi ikke syntes, vi havde andet valg end at afbryde koncerten. Og det er altså noget, vi meget sjældent gør. Men vi ville være sikre på, at ingen kom til skade, siger Peter Møller Madsen.

Derfor blev en del af festivalgæsterne hjulpet over sikkerhedshegnet til graven foran scenen.

- Ingen kom alvorligt til skade, men nogle måtte lige sunde sig, og andre måtte omkring samaritterne bagefter for at blive behandlet for mindre skader, lyder det festivallederen.

Men han understreger, at situationen aldrig på noget tidspunkt var ude af kontrol.

- Der skal lyde en stor ros til vores sikkerhedsfolk, som handlede ekstremt hurtigt og holdt hovedet koldt i en ellers presset situation. Takket være dem skete der ikke noget alvorligt, siger Peter Møller Madsen.

Hændelsen fredag aften får dog ikke Nibe Festival til at indføre nye sikkerhedsprotokoller, sagde festivallederen på lørdagens pressemøde.

- Vi forbereder os altid grundigt på alle mulige scenarier til vores koncerter. Og det, jeg synes, man kan se på hændelsen fredag aften, er, at vi har styr på det, når vi agerer, som vi har aftalt, siger Peter Møller Madsen.

I forbindelse med koncertafbrydelsen valgte festivalledelsen at klippe armbåndene på i alt 11 mennesker, som måtte forlade festivalen før tid som en konsekvens af balladen.


Seneste nyt

fra Nordjylland