Konflikt kan løses med penge

Enhedslisten foreslår markant lønforhøjelse

Uroen hos social- og sundhedshjælpere landet over kan løses med en klækkelig lønforhøjelse. Det mener Enhedslisten.

Enhedslistens Per Clausen siger:

Enhedslisten stiller forslag om, at de dårligst lønnede offentligt ansatte får et tiltrængt lønløft på 6000 kroner, fordelt med 2000 kroner mere om måneden hvert år overenskomsten løber.

- Vi opfordrer de nordjyske kommuner om at kræve af KL, at de over for regering og folketing stiller krav om, at der gives et ekstratilskud til kommunerne, som gøre dette muligt, udtaler Per Clausen, MF for Enhedslisten efter, at han i dag har deltaget i social- og sundhedsassistenterens store demonstration i Aalborg.

Baggrunden er selvfølgelig de aktuelle konflikter i plejesektoren, men vi har længe sagt, at betydelige stigninger for de dårligst lønnede er nødvendige, hvis den offentlige sektor skal fastholde de nuværende ansatte og tiltrække nye hænder, fortsætter Per Clausen.

Enhedslisten har beregnet, at en lønforhøjelse på 2000 kr. om måneden til de 450.000, der arbejder i daginstitutioner, skoler og andre uddannelsesinstitutioner, ældreplejen, hospitaler samt 3F og HK-grupperne indenfor det offentlige vil koste ca. 11 milliarder kr. det første år i overenskomstperioden, hvoraf over halvdelen vender tilbage til statskassen i form af skat, moms mm.


Seneste nyt

fra Nordjylland