Konfliktinformation på Aalborg Sygehus

Den varslede konflikt på sundhedsområdet er nu trådt i kraft.

Der er lavet nødberedskaber, som betyder, at livsvigtige og uopsættelige opgaver også udføres under konflikten.

Det betyder også, at ikke-akutte operationer, undersøgelser og behandlingsforløb aflyses og udskydes til efter konflikten.

Konflikten vil betyde, at Aalborg Sygehus må aflyse en stor del af planlagte aktiviteter, mens strejken står på. Aalborg Sygehus vil via breve informere berørte patienter om aflysningen.

Patienten vil blive informeret om muligheden for at blive behandlet på et privat hospital her i landet eller i udlandet, hvis sygehuset ikke kan tilbyde behandling inden for 1 måned (det udvidede frie sygehusvalg). Det er den behandlende afdeling, som er ansvarlig for at henvise patienterne til behandling andet sted, herunder privatbehandling.

Hvis patienter er i tvivl om de skal møde op til en undersøgelse eller behandling, så kan man kontakte den pågældende afdeling med de telefonoplysninger, der er i brevet med indkaldelse. Patienter kan få oplysninger om reglerne for det udvidede frie sygehusvalg både på afdelingen og i Region Nordjyllands patientkontor.

Region Nordjylland og Aalborg Sygehus beklager de gener, konflikten vil kunne give. Region Nordjylland og de faglige grupper har haft en konstruktiv forhandling om nødberedskaber, som betyder, at der også under en konflikt vil blive udført livsnødvendige og akutte behandlinger.

Hvis du er patient eller pårørende og har et spørgsmål i forbindelse med din behandling, bedes du kontakte afdelingen. Du kan også holde dig orienteret på denne hjemmeside samt på Region Nordjyllands hjemmeside, hvor du kan finde flere oplysninger om konflikten.


Seneste nyt

fra Nordjylland