Kongelig leverandør skal renovere Kunsten

Renoveringen af Kunsten skal varetages af Erik Møller Arkitekter, der tidligere har stået for renoveringen af Amalienborg, Christiansborg, Rosenborg og Det Kgl. Teater.

Ud over en omfattende restaurering af bygningen består arbejdet blandt andet i etablering af et 750 m2 stort udstillingsrum i museets underetage, nye faciliteter til børn samt en lang række bygningsmæssige forbedringer, der alle kommer publikum til gode.

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang. Vi er sikre på, at det vindende team vil varetage opgaven i respekt for Alvar Aaltos fornemme byggeri og samtidig tilgodese de krav til kunst- og publikumsfaciliteter, som fremtidens museum kræver, siger museumsdirektør Gitte Ørskou.

Det 155 millioner kroner dyre projekt skal udføres i samarbejde med arkitektfirmaet Transform, landskabsarkitekten GHB og ingeniørfirmaet Søren Jensen. Arbejdet forventes at gå i gang til foråret 2014. I øjeblikket er projektet til udtalelse hos Kulturstyrelsen, der varetager fredningen af byggeriet.

Projektet er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Mølles Fond til Almene Formaal, Det Obelske Familiefond, Købmand Ferdinand Sallings Mindefond og Købmand Herman Sallings Fond samt Aalborg Kommune.

Vinderprojektet, samt de fire øvrige forslag vil være udstillet på KUNSTEN frem til den 1. september 2013.


Seneste nyt

fra Nordjylland