Kongelige operasangere poppede pludselig op på fiskeauktion

Operasangere og blæsere fra Det Kongelige Teater er på miniturné i Danmark, hvor de holder pop up-koncerter midt i danskernes almindelige hverdagsliv.

En ganske almindelig mandag på Hanstholm Fiskeauktion udviklede sig mandag til noget ganske særligt.

quote Det er så fedt, som noget kan være! Det er det da. Det er da sådan, det skal gøres.

John Andersen, Hanstholm.

Det Kongelige Teater har nemlig valgt at rykke ud i landet – langt fra deres vante scener – på en miniturné, hvor de spiller små koncerter midt i danskernes hverdag.

- Vi vil helt vildt gerne komme ud af vores scener og komme ud og møde danskerne, der hvor de er. Vi vil nemlig gerne høre, hvad folk synes om vores kunst, når vi tager det ud fra scenerne, og det er jo det kongelige teater helt uden filter, når vi står her, forklarer Annette Julie Berg, PR-ansvarlig hos Det Kongelige Teater.

400 tons bededagsferie-fisk gav travlhed

Mandag tog turnéen sin begyndelse på fiskeauktionen på Hanstholm Havn. Blandt tonsvis af fisk og arbejdende folk lød pludselig klassisk musik og operasang.

- Vi var da meget tilfredse med, at de ville komme her. At de så lige rammer 20. maj, og vi ikke havde tænkt på, at Store Bededag var i fredags, så vi fik rigtig mange fisk ind i dag, det drillede os en lille smule, det må jeg indrømme, siger Jes Holm Sørensen, auktionsmester ved Hanstholm Fiskeauktion.

VIDEO: Det var en anderledes fiskeauktion på Hanstholm Havn mandag.

Den forlængede weekend betød mere end 400 tons fisk i auktionshallerne – mere end dobbelt så meget som på en almindelig dag - og derfor nåede auktionarius ikke selv at se koncerten.

Ingen albue i siden til sidemanden

Det var dog ikke en koncert uden publikum. For folk på gaden kunne frit komme ind i auktionshallerne og få sig en særlig oplevelse.

- Det er så fedt, som noget kan være! Det er det da. Det er da sådan, det skal gøres, siger John Andersen fra Hanstholm, der bakkes op af en anden af publikummerne:

- Jeg synes, at det er rigtig godt, at man kommer ud fra København. Så sparer vi da billetten derover, lyder det fra Søren Bertelsen fra Frøstrup med et smil.  

Også for kunstnerne var det en anderledes dag væk fra hverdagens rammer i Det Kongelige Teater.

- Når man laver en koncert, så er det meget omkring musikken, og folk sidder stille, og hvis der er nogle, der hoster, så får de en albue i siden. Men her er det: "Nårh ja, der er en gaffeltruck. Hej Bent!" og så kommer der den løsere stemning, siger operasanger Palle Knudsen, Det Kongelige Teater.

Dagens ensemble fra Det Kongelige Teater bestod af to operasangere og fem blæsere. De spiller seks små koncerter rundt omkring i Danmark henover de kommende dage.


Seneste nyt

fra Nordjylland