Kongeligt besøg til jubilæumsfest

Kronprins Frederik lagde vejen forbi Musikkens Hus, hvor Aalborg Universitet fredag fejrede 40-års jubilæum.

Mennesker i jakkesæt, mennesker med blomster - og kongelige, der ankommer i flotte biler. Man kan næsten ikke ønske sig en flottere fødselsdag, end den Aalborg Universitet fredag kunne fejre.

Jubilæet blev fejret i Musikkens Hus, og selvom Aalborg Universitet fylder 40 år, er universitetet langt fra fedt og færdigt.

- Der er ikke tale om midtvejskrise. Universitetet er vokset til det dobbelte på mange områder de sidste ti år, forklarer afgående rektor Finn Kjærsdam.

Dagens fornemmeste gæst, HKH Kronprins Frederik, er enig.

- Life begins at forty. Det må jo være en god nyhed for et universitet, som klarer sig godt.

Den runde fødselsdag blev fejret med musik, taler og priser til universitetets dygtigste studerende. Jubilæumsdagen blev også brugt til at indsætte Per Michael Johansen som ny rektor i stedet for afgående Finn Kjærsdam.

Med nye uddannelser som jura, medicin og biologi er Aalborg Universitet vokset enormt i de senere år. Lige nu rummer uddannelsesinstitutionen næsten 22.000 studerende. Et resultat, der imponerer selv Hans Kongelige Højhed.

- Man har vist, at man vil give den gas fra Aalborg Universitets side, og man er kommet ekstremt langt på 40 år. Det kan jeg kun anerkende og tage hatten af for.


Seneste nyt

fra Nordjylland