Konkursramt plejefirma reddet i Hjørring

Din Hjemmepleje ApS, der blev begæret konkurs i starten af maj, drives videre under nye ejere.

Din Hjemmepleje ApS, der havde afdelinger i Hjørring og Frederikshavn, og som servicerede cirka 600 borgere med pleje og praktisk hjælp, kom 2. maj under konkursbehandling. Firmaet kunne ikke længere betale sine regninger.

Konkursen var endnu en i en efterhånden lang række af konkurser blandt private plejefirmaer, og den akutte situation Hjørring  og Frederikshavn kommuner blev sat i, mødte hård kritik fra borgmester i Hjørring Arne Boelt.

Han og kommunens embedsmænd fik 30 minutters varsel til at iværksætte et nødberedskab til de berørte borgere, og slutningen på hastesagen blev, at kommunen betalte for Din Hjemmeplejes videre drift.

Den opgave er overstået nu, for konkursboet Din Hjemmeplejes aktiviteter i Hjørring er nemlig blevet overtaget, og skal nu drives videre under nyt ejerskab.

Det er Steen Simonsen, der med firmaet SDS Pleje Holding har overtaget konkursboet med alt hvad det indebærer.

- Det er sket her i eftermiddag (tirsdag red.), så nu har vi overtaget kontrakten på de godt 200 borgere og de 19 ansatte, der fortsætter deres arbejde som om intet var hændt. De er på den samme kontrakt, den samme overenskomst og de får alle lønkroner, de har tjent, fortæller Steen Simonsen, der altså bliver ejer af Din Hjemmepleje, men overlader den daglige ledelse til Dorte Simonsen, der også var direktør før konkursen.

Steen Simonsen fortæller, at man har arbejdet på virksomhedsoverdragelsen lige siden konkursbegæringen, men at det altså først er nu, alt er faldet på plads.

- Vi var interesserede i at bygge videre på en god forretning, så derfor gik vi ind i det, fortæller Steen Simonsen, der tror på forretningen og gerne fortæller hvorfor.

- Gennem hele foråret er forretningen blevet trimmet til at være mere rentabel, men det lykkedes altså ikke i tide, før man måtte indgive konkursbegæring. Men det er altså en fin forretning hvor der er styr på organisationen, så den vil vi gerne drive videre, og det kan vi også godt, siger Steen Simonsen.

Han fortæller yderligere, at alle borgere, der før konkursbegæringen var klienter hos Din Hjemmepleje er forblevet der i de 14 dage, der er gået. Derudover er tre nye borgere kommet til.

- Hvis der havde været borgerflugt havde vi ikke gjort det. Det ville være for stort et arbejde at skulle hente dem ind som kunder igen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland