Konkursramte HMK Bilcon er tæt på at blive solgt

Den nordjyske tankvognproducent HMK Bilcon kan være tæt på at blive solgt.

Virksomheden HMK Bilcon i Gistrup erklærede sig i torsdags konkurs og medarbejderne blev sendt hjem. Tankvognproducentens 80 ansatte stod dermed til at miste jobbet, da virksomheden var under opløsning.

Siden konkursbegæringen har kuratoren arbejdet intens på at få ryddet op i konkursboet, og nu kan et salg af HMK Bilcon være på trapperne.

- Der er rigtig, rigtig god interesse for virksomheden, og der er sat en salgsproces i gang. Vi håber meget på at have en afklaring på salgsprocessen primo i den kommende uge, siger kurator Christian Jul Madsen, advokat og partner hos Kromann Reumert i Aarhus, til Transportmagasinet.

Det er uvist, om HMK Bilcon ved et salg ender på danske eller udenlandske hænder. Der skulle nemlig være interesse for virksomheden fra både ind- og udland.

- Omstændighederne taget i betragtning er vi oppe på et højt antal, som er interesseret i at købe virksomheden. Det er både interesserede, der vil købe virksomheden og flytte aktiviteterne, men der er interesserede, som vil købe og videreføre produktionen i Gistrup, siger Christian Jul Madsen.

HMK Bilcon begyndte med smedeværksted i Hjørring i 1895. Fra 1950'erne specialiserede virksomheden sig mere og mere i biler og leverer i dag løsninger til tankbiler, forsvar, sundhed og mobile hjem.


Seneste nyt

fra Nordjylland