Konsekvens: Havet æder sig ind på kyster

Denne vinter er der forsvundet op mod 20 meter kyst langs vestkysten, ligesom også et område syd for Sæby har oplevet et stort skred som følge af voldsomme storme. Nyhedsmagasinet Konsekvens sætter fokus på kystsikring.

Det er især områderne omkring Nørlev Strand og Kjul i Hjørring Kommune samt Skagen og Sæby i Frederikshavn Kommune, der er udsatte for naturens ubarmhjertelige kræfter og med det til følge, at mange meter kyst gennem tiderne er forsvundet. 

Hvad skal man gøre ved det, og skal man overhovedet gøre noget? Spørgsmålene er aktuelle, efter mange og kraftige storme denne vinter, hvor flere sommerhuse er bukket under og er skredet ud over skrænten.

Aftenens udgave af Konsekvens kigger nærmere på emnet, og med til at diskutere er Hjørrings borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.), det lokale folketingsmedlems for Venstre, Karsten Lauritzen og en af de mange sommerhusejere, der er klar med en redningsplan, Christian Hartmann. Vi spørger også Kystdirektoratet, der er den instans, der holder øje med alle kyster, rådgiver kommuner og lodsejere og er myndighed for kystbeskyttelse i Danmark om, hvorfor det er så svært, og hvad der sker, hvis man intet gør eller kystsikrer på den forkerte måde.

Se Nyhedsmagasinet Konsekvens på TV2/Nord tirsdag den 28. februar kl. 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland