Konservativ regionsrådspolitiker vil i Folketinget

Konservative Per Larsen går efter en plads på Christiansborg. Her vil han arbejde for bedre lægedækning, effektiv kystsikring og en tredje limfjordsforbindelse.

Når der er valg til Folketinget, er der en ny kandidat på listen i Aalborg. Det er dog en kandidat, som de fleste nordjyder har haft mulighed for at sætte kryds ved før. 52-årige Per Larsen fra Hjørring er gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i regionsrådet i Nordjylland, hvor han har været medlem siden regionens start i 2006.

Nu drømmer han om at få politisk indflydelse på landsplan.

- Jeg har erkendt, at det ikke er nok at kæmpe i regionsrådssalen. Hvis jeg virkelig skal gøre en forskel, så er det nødvendigt at være der, hvor lovene bliver til, og hvor pengene er, siger Per Larsen.

Det er især store udfordringer med lægemangel og for lange ventetider på ambulancer, der har fået den konservative politiker til at gå efter at få indflydelse på Christiansborg.

- På begge områder har jeg erfaret, at Folketinget står i vejen for en positiv udvikling i Nordjylland. Det vil jeg gøre op med, siger han.

quote - Hvis jeg virkelig skal gøre en forskel, så er det nødvendigt at være der, hvor lovene bliver til, og hvor pengene er.

Per Larsen, regionsrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti

Andre områder, som han fremhæver som ”noget af det første, han vil kaste sig over”, er at sikre Nordjylland en tredje limfjordsforbindelse og få mere effektiv kystsikring.

Enig bestyrelse bag Per Larsen

Det er en enig bestyrelse i den konservative vælgerforening i Aalborg, der præsenterer deres nye folketingskandidat. Det er dog i sidste ende medlemmerne i Aalborg, der bestemmer, hvem der skal opstilles.

- Per Larsen har hele tiden stået som vores foretrukne kandidat. Borgerne ved, at de ikke går forgæves hos Per, siger Thomas Nielsen, der er formand for den konservative vælgerforening i Aalborg Kommune.

Ved regionsrådsvalget i 2017 fik Per Larsen 10.925 personlige stemmer. Det var det næsthøjeste antal. Den absolutte stemmesluger blev regionsrådsformand Ulla Astman fra Socialdemokratiet, som fik 48.586 personlige stemmer.


Seneste nyt

fra Nordjylland