Konservative freder Farsø Sygehus

Et nyt sparekatalog fra forvaltningen i Region Nordjylland forslår, at medicinske afdelinger på Farsø Sygehus skal lukkes. Det forslag vil de konservative politikere i Regionsrådet ikke bakke op.

Onsdag diskuterer Regionsrådet forvaltningens sparekatalog. Region Nordjylland skal finde minimum ekstra 125 millioner i 2012, og sparekataloget angiver således flere sparemuligheder - der i blandt lukninger på flere nordjyske sygehuse.

Forslaget om lukningen af medicinske afdelinger på Farsø Sygehus for ti millioner kroner har fået den konservative næstformand i Regionsrådet op af stolen. Han frygter, at en sådan lukning vil betyde problemer på den velfungerende ortopædkirurgiske afdeling.

- Vi konservative vil under ingen omstændigheder være med til at lukke de medicinske senge i Farsø og flytte aktiviteten til Hobro. Det vil være en sand katastrofe for ortopædkirurgien, hvis der ikke er medicinsk beredskab hele døgnet i Farsø, og det vil være en direkte amputation af Farsø Sygehus og et stort tab for hele Vesthimmerland, siger Per Larsen.

Ifølge den konservative gruppeformand har et ekspertudvalg tidligere angivet, at det netop er Farsø Sygehus frem for Hobro Sygehus, der skal satses på i fremtiden.

- Ekspertudvalget sagde klart og tydeligt, at der burde ske udbygning af Farsø Sygehus og nedlukning i Hobro. Det vil også være helt vanvittigt at lukke de mest moderne sengestuer med eget bad og toilet ned og flytte aktiviteten til meget ringere faciliteter i Hobro, siger Per Larsen.

Flere nyheder fra TV2 Nord