Konservative vil sende lukningstruet plejehjem i udbud

Sagen om det omdiskuterede Plejecenter Havbakken i Tornby, tager nu en ny drejning. De Konservative i Hjørrings Byråd har søndag fremlagt et forslag, der skal sende plejecenteret i udbud, så private aktører kan overtage driften.

Den konservative gruppe i Hjørring Byråd foreslår, at plejecenteret Havbakken i Tornby sendes i udbud, så private kan overtage driften.

På den måde slipper beboerne for at skulle flytte, forklarer 1. viceborgmester i Hjørring Kommune, Per Møller (Det Konservative Folkeparti).

- I stedet for at vi som kommune med den ene hånd nedlægger og lukker Havbakken i Tornby, og borgere samtidig opfører et nyt friplejehjem, hvorfor så ikke gå sammen om det?, siger Per Møller.

Den konservative gruppe foreslår, at kommunen sætter Havbakken i udbud til 25 millioner kroner. På den måde kan de 22 beboere, som nægter at flytte, få lov at blive boende, hvis der er nogen, som vil overtage driften.

Uenighed om økonomien

Siden beslutningen om at lukke Havbakken blev truffet, har en arbejdsgruppe arbejdet for at få et friplejehjem til Tornby. Det er aktører som disse, Per Møller forestiller sig, byder på Havbakken, da det ifølge ham vil give arbejdsgruppen et større økonomisk råderum.

- I forhold til at et nyt friplejehjem vil koste 50 millioner kroner at opføre, så er der stadig en manko på 25 millioner kroner, som man kan arbejde med i den borgergruppe, som ønsker at opføre et friplejehjem, siger han.

Men arbejdsgruppen er ikke enige i Per Møllers regnestykke. Danske Diakonhjem har vurderet, at det vil koste 50 millioner kroner at ombygge Havbakken, mens det vil koste 48 millioner kroner at opføre et helt nyt friplejehjem.

- Det kan ikke lade sig gøre. Så skulle man byde 25 millioner, og så bruge 50 millioner oveni for at bygge om. Det vil der slet ikke være penge til, siger Oscar Djurhuus, der er initiativtager til arbejdsgruppen Tornby Friplejehjem.

Han mener kun, der er en pris, der vil give mening.

- Så skulle kommunen jo forære os det hele kvit og frit. Så må vi tage den derfra, siger han.

Borgmester i Hjørring Kommune er også skeptisk overfor forslaget, men han vil ikke afvise det, før han har diskuteret det med sin gruppe i byrådet.

- Nu skal vi have diskuteret i den socialdemokratisk gruppe, hvad vi mener om det her, og så skal vi nok vende tilbage, når det engang dukker op på en dagsorden.


Seneste nyt

fra Nordjylland