Konservative vil stadig have redegørelse om havnesalg

Aalborg Byråd fik ikke meget ud af den redegørelse, som borgmester Henning G. Jensen kom med om salget af Østre Havn i Aalborg.

Det er salget af Østre Havn i Aalborg der er hele stridens kerne. Arealet vurderes at være solgt for helt ned til en tiendedel af, hvad den egentlig er værd, nemlig op mod en halv milliard kroner.

Det ville byrådet gerne have en forklaring på, men fordi sælgeren, Aalborg Havn, er et aktieselskab - dog med Aalborg Kommune som hovedaktionær - var der ikke meget at komme efter.

- Det er begrænset, hvad vi fik af oplysninger. Der blev ikke fremlagt nogen mellemregninger i forbindelse med salget, så det er svært at afgøre, om arealet er solgt for billigt. Nu må vi afvente Konkurrencestyrelsens bedømmelse, siger byrådsmedlem Henrik Thomsen (SF) til TV2/Nord.

De konservative er mener ikke, at Konkurrencestyrelsens vurdering af sagen er nok.

- I Konservative er vi betænkelige ved, at Konkurrencestyrelsen kun skal kigge nærmere på, om EU-direktiver er overholdt. Men vi vil gerne vide, hvordan man har sikret sig et ordentligt beslutningsgrundlag i forbindelse med at finde den rigtige pris på havnearealet, siger byrådsmedlem Vibeke Gamst (K) til TV2/Nord.

Sagen ligger lige nu hos Konkurrencestyrelsen, der skal vurdere, om sagen har været for fordelagtig for køberen A. Enggaard. Og hos SF er det tilstrækkeligt lige nu.

- Jeg synes, at sagen måske fortjener ro lige nu, siger Henrik Thomsen.

De konservative er dog trætte af, at de ikke fik, hvad de bad om.

- Nu vil vi lige vente og se, hvad afgørelsen fra Konkurrencestyrelsen bliver, men vi siger ikke bare nå og så er det dét. Vi bad om en redegørelse, og den fik vi ikke, siger Vibeke Gamst.

Borgmester Henning G. Jensen ønskede ikke at kommentere sagen i dag.


Seneste nyt

fra Nordjylland