Kørelærer kritiserer gymnasier

Flere nordjyske gymnasier har strammet kursen. De ser ikke længere med blide øjne på elever, der vælger at tage køretimer i skoletiden. Det kritiseres af kørelærerne.

Flere kørelærere retter nu en bredside mod gymnasiale uddannelser, fordi de opfordrer deres elever til at skrotte deres køretimer i skoletiden.
 

-          Jeg synes godt, at gymnasierne kunne vise lidt forståelse for, at vi også skal have tingene til at køre, siger kørelærer på Trafikskolen i Aars, Iver Iversen.
Det seneste år har Iver Iversen mærket, at færre elever vil afholde deres køretimer om formiddagen. Det skyldes ifølge kørelæreren, at flere videregående uddannelser er begyndt at advare de studerende om at tage imod køretimer i skoletiden. En påstand rektor for Vesthimmerlands Gymnasium bakker op om.
-          Vi siger til eleverne, at det ikke er acceptabelt, at man er fraværende fra undervisning, fordi man er til køretimer, siger rektor for Vesthimmerlands Gymnasium, Kirsten Holmgaard.
 

Den betragtning er Iver Iversen dybt uenig i. Han mener, at elevernes kørefærdigheder vil blive forringet, hvis de først må komme på vejene efter skole.

-          Hvis man ikke kører om middagen, når der er mange bilister på vejene, men kun kører tidligt på aftenen, hvor der er mere stille, får man jo ikke den samme fornemmelse for, hvad det vil sige at køre bil, siger Iver Iversen.


Seneste nyt

fra Nordjylland