Kovending undrer viceborgmester

Rebild Kommune gav for tre måneder siden afslag til 20-årig Mathias Søndergaard; han har ikke berettiget til en invalidebil. Men nu har kommunen skiftet mening - og den pludselig kovending får nu Rebilds viceborgmester til at kræve, at alle lignende sager i kommunen skal gennemgås - igen.

Viceborgmesteren frygter, at der kan være tale om, at ændringen er sket udelukkende fordi, der er kommet nye øjne på sagen.

- Jeg synes, det virker underligt, såfremt der ikke er andre forhold end det, der er kommet en ny sagsbehandler, så er der nogle alarmklokker, der ringer hos mig på vegne af andre borgere i samme situation, siger viceborgmester Allan Busk (Den Sociale Fællesliste).

Mathias Søndergaard fik nemlig først afslag og klagede, han fik ny sagsbehandler, et kommunalt hjemmebesøg, samtidig skriver en speciallæge, at Mathias Søndergaard har fået det markant dårligere og ikke længere kan gå mere end nogle få meter. Ifølge kommunens vurdering er Mathias Søndergaard til gengæld mere aktiv nu end for få måneder siden - og derfor får han invalidebil

- Vi er nødt til at have det belyst, det skylder vi alle, Der kan godt sidde nogen tilbage og tænke, er det virkelig rigtigt, at fik han en ny sagsbehandler, og så fik han bil, så vil jeg også have en ny sagsbehandler. Det er ikke fair overfor personale, der er jo også den del i det her, at der er et ledelsesansvar et sted. Og jeg formoder, der har været en leder ind over begge afgørelser, så derfor er jeg nødt til at få det undersøgt, siger Allan Busk.

Kommunaldirektør Jess Lunde ønsker ikke at diskutere sagen gennem pressen.


Seneste nyt

fra Nordjylland