Kræft koster familie 100.000 kr.

Tre-årige Theodors forældre bliver ramt økonomisk hårdt, fordi de har valgt at tage orlov for at være sammen med deres leukæmiramte søn.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Tre-årige Theodor har haft fast ophold på Aalborg Sygehus Nords børneafdeling siden 23. februar. Det var den dag hans forældre fik at vide, at deres søn ramt af kræftsygdommen leukæmi.

- Siden har vi kaldt den dag helvedes forgård. Som forældre er det intet værre, end at ens barn bliver ramt af en alvorlig sygdom, siger moren Helene Dissing til NORDJYSKE Stifstidende.

Ud over tanker og spekulationer om sønnens alvorlige sygdom har familien fra Oue i det sydøstlige Himmerland fået en alvorlig økonomisk begmand.

- Det viser sig, at de kun delvist bliver kompenseret for løntabet, mens de afvikler bevilget orlov under drengens sygdom. En hurtig udregning viser, at familien mister mindst 100.000 kroner på den konto. - Det føles så uretfærdigt, at vi oven i alt det andet skal rammes på økonomien. Vi har knapt nok energi til at holde sammen på familien. Og så skal vi samtidig sidde og regne på, om vi har råd til at holde den orlov, vi er blev bevilget, siger faren Torben Dissing.

Ud over de to forældre og Theodor består familien af yderligere to sønner. Femårige William går i børnehave i Oue og blot syv måneder gamle Frederik er på sygehuset sammen med sin mor og storebror.

Familien i Oue - og andre familier med alvorligt syge børn - bliver ramt af nye regler, der trådte i kraft 1. januar. Det nordjyske folketingsmedlem Orla Hav, der sidder i Folketingets socialudvalg, finder at der er tale om en urimelig behandling af familier i en meget vanskelig situation. Han forsikrer, at de nye regler, som rammer familien Dissing og andre, vil blive revurderet, hvis der kommer en ny regering.


Seneste nyt

fra Nordjylland