Kræftramt målmand gjorde comeback i bronzekamp

Den unge målmand Christian Larsen var fredag aften i kamp for første gang, siden han blev ramt af testikelkræft.

Det lykkedes fredag aften Frederikshavn White Hawks at spille sig i en favorabel position i kampen om bronzemedaljerne i Metal Ligaen. På hjemmebane fik nordjyderne scoret fire mål i tredje periode af opgøret Odense Bulldogs og sikrede sig en sejr på 6-2.

Trods de mange scoringer i kampens sidste tredjedel, var det ikke en White Hawks-scoring, der førte til aftenens største bifald i Iscenter Nord. Det tilfaldt i stedet den 23-årige målmand Christian Larsen, som kom i kamp for første gang, siden han i efteråret blev ramt af testikelkræft.

Christian Larsen sad på bænken i det meste af fredagens kamp, men da White Hawks scorede til 6-2 med to minutter og 22 sekunder tilbage af kampen, udnyttede træner Mario Simioni muligheden for at give 23-årige Larsen comeback. Og til stor jubel fra de 1001 tilskuere overtog Christian Larsen pladsen i målet fra Thomas Lillie.

Comebacket markerede en stor milepæl i sæsonen for Christian Larsen. Han fik 22. september sidste år konstateret testikelkræft og gennemgik efterfølgende en operation.

Herefter ventede et længere genoptræningsforløb, hvor den unge målmand hele tiden havde som mål, at han ville tilbage på isen i denne sæson. Det så ikke ud til at lykkes, men i den næstsidste kamp før sommerferien gjorde Christian Larsen efter en lang og sej kamp comeback.