Krænker havde frit spil

For seks måneder siden fandt Sofie Duus Marck Hansen på Facebook og så at den falske profil brugte hendes afdøde vens billede.

TV2/Nord kunne torsdag fortælle at en mand under navnet Marck Hansen krænkede mindreårige piger på Facebook fra en profil, der havde den afdøde nordjyde Nikolaj Broberg Winthers billede som blikfang.

Men "Marck Hansen" er ikke ny på Facebook. For seks måneder siden fandt Sofie Duus der kendte Nikolaj og sågar hjalp med den storstilede eftersøgning frem til "Marck Hansen".

På en side for singler opdagede hun billedet af sin ven.

- Jeg skrev til vedkommende om ikke han ville være sød at slette billedet, for jeg kendte den afdøde, men det fik jeg ikke noget svar på, fortæller Sofie Duus.

Hun anmeldte efterfølgende profilen til Facebook, men heller ikke her ville man sætte en stopper for Marck Hansen, der udover at krænke Nikolaj Brobergs familie og venner, også krænkede mindreårige piger, som TV2/Nord kunne fortælle torsdag.

- Det synes jeg er for dårligt. At man ikke gør noget ved at en person misbruger en andens billede.

Nordjyllands Politi vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger at der strafferetsligt ikke er noget i vejen med at bruge billeder, der ikke er ens egne - heller ikke når det er krænkende. Man har i stedet muligt for et civilt søgsmål. Ganske omstændigt, når den krænkende person gemmer sig bag en falsk profil.


Seneste nyt

fra Nordjylland