Kræver gratis færge til Læsø

100 læsøboer demonstrerer i dag forud for byrådsmødet på Kattegatøen. De kræver gratis færgebilletter. Det skal være med til at bremse den stigende arbejdsløshed og affolkning af øen.

Erhvervslivet på Læsø er presset. Ikke har af finanskrisen, men også af færgetaksterne, som de mener er ulig konkurrence i forhold til virksomhed på fastlandet, og i dag fik de støtte fra mange af øens beboer. Omkring 100 personer deltog i en demonstration på øen. Læsøboerne mener, at gratisfærgebilletter kan både redde det skrantende erhvervsliv og fraflytning fra øen. I dag bor der kun omkring 2000 mennesker på Læsø.

Borgmester Olav Juul Larsen (Venstre) vil ikke love gratis færgeoverfart.

- Nu tager vi en debat med erhvervslivet om færgepriserne. Situationen er alvorlig, men jeg tror ikke, at det kan komme på tale at tilbyde gratis overfart, siger borgmester Olav Juul Larsen til TV2/NORD.

Læsøboerne frygter, at dele af erhvervslivet kan blive tvunget til at kaste håndklædet i ringen i år, og derved vil Læsø blive en død ø. De mener derfor, at øboerne har ret til gratisfærgeoverfart, da det også er gratis at køre på motorvejene på fastlandet.


Seneste nyt

fra Nordjylland