Kræver lods ombord på skibe i Limfjorden

Efter sidste uges påsejling af Limfjordsbroen ønsker Enhedslisten nu, at der skal være lodspligt på Limfjorden.

Enhedslisten har i Folketinget stillet et beslutningsforslag om, at der skal være lodspligt i Limfjorden. Det sker efter Limfjorden i sidste uge blev påsejlet at skibet m/s Ramona. Det skib var under 80 meter langt og dermed ikke underlagt lodspligt.

- Når et skib på Ramonas størrelse er i stand til at forvolde så omfattende skader på broen, er der noget, der tyder på, at grænsen for lodspligt på 80 meter er sat for højt, siger Henning Hyllested, der er Enhedslistens Transportordfører.

Siden påsejlingen har det ikke være muligt at krydse jernbanebroen i tog. Og det er endnu uvist, hvor lang tid der vil gå, før broen igen er klar til brug.

Transportordføreren mener, at jernbanebroen over Limfjorden er så vigtig for afviklingen af den kollektive trafik, at broen skal være maximalt sikret i fremtiden.

- Det er tydeligt, at den finske kaptajn ombord på Ramona, er blevet overrasket over forholdene på stedet. Kraftig strøm og vind har formentligt være stærkt medvirkende til at han ikke i tide har kunnet bremse skibets drift mod broen. En navigatør med kendskab til de lokale forhold vil være et godt værn mod flere påsejlinger i fremtiden. Derfor synes vi, der skal indføres lodspligt også på skibe, der er langt mindre end m/s Ramona. Hvis der er den mindste chance for, at et skib kan ødelægge broerne og dermed alvorligt forstyrre jernbanedriften og biltrafikken over Limfjorden, skal der lods på, siger Henning Hyllested.

Samtidig med beslutningsforslaget har Enhedslistens Per Clausen spurgt transportministeren om, hvad han vil gøre for at sikre broen imod påsejlinger.


Seneste nyt

fra Nordjylland