Kraftig blæst raser i kølig weekend

Fredag og lørdag kan der komme vindstød af stormstyrke. Men weekenden slutter af med solskin og tørvejr.

Selvom danskerne de seneste døgn har oplevet lune forårstemperaturer på over 15 grader, er der ingen grund til at pakke vinterjakken væk. Weekenden byder nemlig endnu en gang på køligt bygevejr.

Fredag hænger den lumre forårsvarme stadig i luften, men allerede om aftenen blæser det kraftigt op fra sydvest.

- Vi får vind op til kuling. Det bliver allerværst i Nord- og Vestjylland, hvor der kan komme vindstød af stormstyrke, og det er meget kraftigt og ganske usædvanligt for maj måned, siger vagtchef Jørn Thomsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Natten til lørdag aftager blæsevejret en smule, men vinden bliver stadig hård om lørdagen. Samtidig falder temperaturen til blot 10 grader, og dagen veksler mellem både sol og byger.

- Mange steder vil det være gråvejr med byger i løbet af dagen. Det bliver en rigtig kedelig dag, siger vagtchefen.

Mens weekenden starter hårdt ud med byger og blæst, er der håb for søndagen. Allerede lørdag aften kommer der huller i skydækket.

- Søndag bliver det noget bedre med nogen sol og stort set tørt. Der bliver også en mere moderat vind, fortæller Jørn Thomsen.

Og selvom temperaturen kun stiger et par grader, kan det gå hen og blive en dejlig afslutning på weekenden.

- Temperaturer på 10 til 13 grader er ikke prangende. Men da vinden har lagt sig, og solen også skinner, så vil det føles ganske behageligt, siger Jørn Thomsen.

Til trods for at termometeret viser over 20 grader i flere lande syd for Danmark, kommer der ikke sommervejr til danskerne den kommende uge.

Temperaturen ser både mandag og tirsdag ud til at holde sig lidt over 10 grader, og fronter med regn trækker ind over landet.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland