Kraftig regn og skybrud i vente i Nordjylland

DMI varsler om voldsom regn og torden over hele landet. Der forventes at falde mellem 30 og 50 millimeter regn i Nordjylland.

Skal du uden for i løbet af eftermiddagen og aftenen, så husk gummistøvlerne, regntøjet og paraplyen.

DMI varsler nemlig om voldsom regn i det meste af landet, hvor kun Bornholm går fri. Det oplyser vagtchefen hos DMI.

- I Nordjylland forventer vi, der falder mellem 30 og 50 millimeter regn. Det er rigtig meget, men det strækker sig også over lang tid, siger vagtchefen hos DMI, Anja Brodholdt.

Ifølge DMI starter regnen i Nordjylland i løbet af eftermiddagen og først i løbet af formiddagen torsdag, vil det stoppe igen.

Det er dog ikke hele Nordjylland, der bliver ramt lige slemt. I Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og på Læsø, er der risiko for voldsomt vejr, men ikke nogen varsling.

- Det ser ud som om, der kommer 10 til 20 millimeter regn i disse fire områder. Derfor bliver kriteriet for kraftigt regn ikke opfyldt, siger Anja Brodholdt.

Det skyldes, at der er tale om et lavtryk og en frontzone, som er over den sydlige del af Nordsøen. Prognosen viser, at det meste af nedbøren holder sig mere sydligt.

I Sønderjylland er de allerede ramt af det kraftige regnvejr. I en lille by vest for give, er der faldet 14 millimeter regn på en halv time. Det er tæt på at være skybrudskriterie, som ligger på 15 millimeter regn på en halv time. I Esbjerg har de også fået det første lynnedslag. Det oplyser vagtchefen hos DMI.


Seneste nyt

fra Nordjylland