Kraftigt fald i butikstyverier

Nordjyderne er holdt op med at stjæle i butikkerne i samme grad som tidligere. I forhold til sidste år er antallet af butikstyverier faldet med 29 procent.

Matas i Friis i Aalborg. En butik fyldt med dyre varer som samtidig er små, og dermed en lækkerbisken for butikstyve. Derfor er butikken ofte ramt af butikstyverier.

-Det syntes jeg er rigtig træls. Det er mine egne penge jeg har sat i butikken her, så derfor syntes jeg, det er træls, når der bliver stjålet fra ens forretning, siger butiksindehaver Lone Oldhøj fra MATAS i Friis i Aalborg til TV2/Nord.

Der bliver ellers længere og længere mellem butikstyvene i Nordjylland. Antallet af butikstyverier faldt i de første 3 kvartaler med 29 % fra 1288 i 2009 til 919 i 2010. Det laveste niveau i de 15 år Danmarks Statistik har lavet målinger.  I resten af landet er tallet uændret.

-Det er noget vi fra politiets side er utrolig glade for, selv om jeg ikke helt ved, hvad det skyldes. Et bud kunne være den øgede brug at vagter og et øget brug af kameraovervågning, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi til TV2/Nord.

Når det handler om kameraovervågning har Matas i Friis en fordel. De kan følge tyven efter han har forladt butikken og ud i centret. Her tager centrets kameraer over og kan følge tyven f.eks. ned i parkeringskælderen. Når tyven så kører væk, kan de aflæse nummerpladen og aflevere det hele til politiet.

-Det er jo rigtigt dejligt at gå til. Det er begrænset hvor meget tid vi skal bruge på at overbevise den pågældende om hvad vedkommende har gjort, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi.

Hos Matas er de glade for det ekstra våben, de har i kameraerne og som butikkerne i gågaden ikke har.

-Det betyder rigtigt meget. Det giver en sikkerhed for os i dagligdagen, at vi kan opklare hvem, der er af vores kunder der stjæler varer, siger butiksindehaver Lone Oldhøj fra MATAS i Friis i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland