Kraftigt snevejr blæser ind over Nordjylland

Mandag fyger det med sne i stort set hele Danmark, og der forventes problemer med togene i Nordjylland senere på dagen.

Der bliver brug for både hue, handsker og halstørklæde på vej til arbejde mandag morgen.

Sne og hård blæst bevæger sig allerede fra de tidligere morgentimer ind over landet fra sydvest, og temperaturerne ligger langt under frysepunktet.

- Det fryser fem til seks grader, men det vil føles som 20-25 graders frost her til morgen, siger vagtchef Thyge Rasmussen fra DMI ved seks-tiden mandag morgen.

Temperaturerne stiger til lidt under frysepunktet i løbet af dagen, men blæsevejret fortsætter, og der vil komme snefygning i stort set hele landet, lyder advarslen.

- Det bliver primært bliver i den nordlige og østlige del af landet, siger Thyge Rasmussen, som tilføjer, at der vil falde omkring fem centimeter sne mandag.

Vejdirektoratet melder mandag morgen, at der bliver saltet i hele landet. Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi fraråder høje og lette køretøjer at køre over Storebæltsbroen før klokken 11.

Tirsdag holder det i første omgang tørt i hele landet. Temperaturerne ligger lidt over frysepunktet, og vintervejret breder sig til den nordlige del af Jylland i løbet af aftenen og natten.

Sneen bliver liggende både onsdag og torsdag, hvor der kan komme stedvis snefygning. Først hen imod weekenden begynder vejret at lysne en smule.

- Umiddelbart ser det ud som om, at det bliver lidt mildere. Vi får tøvejr i dagtimerne og frost om natten. Og der kommer heller ikke så meget vind, siger Thyge Rasmussen.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland