Krav: Minister skal forklare snydte flypassagerer

Enhedslisten rejser nu sagen om de manglende erstatninger til forsinkede flypassagerer overfor transportministeren.

Søndag kunne TV2/Nord afsløre, at SAS skylder tusindvis af flypassagerer mange adskillige millioner kroner i erstatning for forsinkede flyrejser.
En EU-dom, der kaldes "Sturgeon-dommen", pålægger luftfartselskaber at betale erstatning til forsinkede passagerer.
Hvis flyvningen er på under 1500 kilometer og forsinket mere end to timer, skal passageren have 250 euro i erstatning. Er turen på mellem 1500 og 3500 kilometer, og er forsinkelsen over tre timer, skal der udbetales 400 euro. Flyves der over 3500 kilometer med en forsinkelse på mere end fire timer, lyder erstatningen på 600 euro
Men SAS har valgt at sidde dommen overhøring, og derfor er selskabet nu blevet stævnet af en nordjysk advokat, der selv har penge til gode.
Nu vil Enhedslistens Per Clausen have en forklaring af transportminister Hans Christian Schmidt:
- Det virker besynderligt, at de danske myndigheder ikke har sikret sig, at danske flykunder får de rettigheder, som EU-domstolen og EU-kommissionen har givet dem. Det er i sig selv en skandale, at et delvist statsejet flyselskab som SAS ikke overholder reglerne, men jeg synes også det er kritisabelt, at de danske myndigheder ikke har sikret sig, at disse rettigheder er blevet implementeret i Danmark, udtaler Per Clausen, trafikordfører for Enhedslisten i en pressemeddelelse.
- Jeg vil derfor bede om en forklaring fra transportministeren om, hvorfor disse rettigheder ikke for længst er blevet implementeret i det danske regelsæt, sådan at også danske flykunder kan få glæde af disse rettigheder. Jeg forventer naturligvis også, at ministeren straks vil sikre sig, at SAS og andre danske flyselskaber overholder disse regler, slutter Per Clausen.


Seneste nyt

fra Nordjylland