Kriminelle lejere ryger på gaden

 Kriminelle lejere ryger på gaden

En boligforening i Aalborg er blevet så trætte af otte kriminelle lejere, at de nu vil smide både dem og deres familier ud. En urimelig kollektiv afstraffelse siger Lejernes LO.

Tre familier i Aalborg Øst er blandt dem, Himmerland Andelsboligforening vil smide ud. Familiernes mindreårige sønner har begået røveri mod nabolagets kiosk.

- Vi sidder i en situation, hvor omgivelserne og naboerne efterhånden er så utrygge på grund af de her menneskers tilstedeværelse. Det er enten dem eller resten af befolkningen, siger formand for Himmerland Andelsboligforening, Peter Anker.

Landsretten har dømt, at boligforeninger gerne må smide lejere på gaden, hvis familiens børn eller unge er dømt for alvorlig kriminalitet i boligområdet. Lejernes LO kalder det en urimelig kollektiv afstraffelse.

- Hvis en har gjort noget galt, så skal hele familien ikke straffes, og hvis man smider de her mennesker ud, så flytter man bare problemet. Man løser det ikke, siger Kurt Freiheit, formand for Lejernes LO i Aalborg

Naboerne ville tilgengæld bare ønske at tyrannerne blev fjernet noget før.

- Du ved ikke hvad du finder når du sender dine børn ned på legepladsen. Der kan ligge en kanyle eller en kniv. Du ved heller ikke om du bliver slået ned, når du går ud, så jeg synes det er helt fint, at de kriminelle ryger ud, siger Christina Sørensen, der bor i en lejebolig i Himmerlands Andelsboligforening sammen med sin mand og deres fire børn.

Himmerlands Andelsboligforening har allerede smidt to familier ud, og Aalborgs socialrådmand bakker op.

- Når en familie flyttes, så er det jo ofte på grund af nogle knejter, der opfører sig dårligt. Men de her drenge kan få dårlig samvittighed, fordi de finder ud af, at det her går ud over deres forældre, og det har de ikke lyst til. Det tror jeg har en forebyggende effekt, siger socialrådmand Maibritt Iversen (Soc.dem.)

Boligforeningen samarbejder med de tre andre almennyttige boligforeninger i Aalborg. Dermed kan lejere heller ikke få en bolig der.

- Det er kommunen, der står med aben, når man sætter folk ud. De skal jo finde en ny lejlighed til de her mennesker, siger formanden for Lejernes LO.


Seneste nyt

fra Nordjylland