Kriminelle lejere smides ud

 Kriminelle lejere smides ud

Stigende kriminalitet i Aalborg Øst får boligforeninger til at smide familier ud af deres lejligheder. De bruger erfaringer fra Brabrand Boligforening.

Fire boligforeninger i Aalborg følger nu eksemplet fra
Brabrand Boligforening i Århus og smider kriminelle lejere ud af deres boliger.

Formanden for Himmerlands Andelsboligforening, Peter Anker, oplyser, at der i hans boligforening helt konkret er taget skridt til at opsige lejemålene for otte familier, hvor medlemmer har udøvet kriminalitet i Aalborg Øst på boligforeningens grund.

Det drejer sig både om danske familier
og familier med indvandrerbaggrund. Andelsboligforeningen er den største i Nordjylland med 5600 lejemål og 14.000 beboere, og Peter Anker oplyser, at der ham bekendt også er opsagt familier i andre boligforeninger. Efter et langvarigt juridisk forspil fik Brabrand Boligforening i november i fjor landsrettens ord for, at den er i sin gode ret til at smide familier ud af deres lejligheder, hvis børn eller andre i familien har begået røveri, vold eller anden kriminalitet i boligområdet.

- Vi har set, at kriminaliteten er eskaleret på det seneste. Vi vil ikke vente, til det brænder helt sammen. Derfor har bestyrelsen besluttet at opsige de familier, der ikke kan indordne sig og truer det gode naboskab, siger Peter Anker til Ritzau.

To familier er allerede fraflyttet deres lejligheder.
Medlemmer af nogle af de otte familier er dømt for kriminalitet - andre ikke.

Peter Anker siger, at det endnu ikke har været nødvendigt at gå hverken i fogedretten eller boligretten for at få lejerne til at fraflytte. Det var tilfældet i Gellerupparken i Århus, hvor flere familier ikke frivilligt ville flytte.

- Vi foretager opsigelserne i samråd med en advokat og med udgangspunkt i Vestre Landsrets dom fra november, siger Peter Anker.

Familie- og beskæftigelsesrådmand Mai-Britt Iversen (S)
støtter boligforeningernes kontante linje.
- Man skal ikke tage fejl. Det er nemlig ikke kun svage
familier, der er problemet. Det drejer sig også om "stærke" familier eller enkeltpersoner i en subkultur, hvor der er totalt andre normer end hos os. Vi bliver nødt til at stresse den slags familier med en hård linje, siger hun.

I den seneste tid har problemer med vold, røverier, hærværk, ildspåsættelse, narkohandel eller blot uforskammet opførsel været stigende i Aalborg Øst, hvor der i afdelingen, hvor Peter Anker har sin bolig, er en ledighed på 53 procent blandt de 18-60-årige.
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland