Kristian flyttede med Skat fra København: Nu flytter Skat igen

I januar flyttede Kristian Rasmussen fra Køge til Aalborg, fordi jobbet hos Skat flyttede. Nu ser det ud til, at hans funktion bliver flyttet til Herning.

I 22 år har Kristian Andersen arbejdet for Skat. Først var han sagsbehandler, og de seneste tre år har han arbejdet med kompetenceudvikling som HR-konsulent.

- Jeg elsker mit arbejde. Det er det sjoveste der findes, siger Kristian Andersen, mens han lægger sidste hånd på et stykke kursusmateriale til Skats inddrivere.

Kristian Andersen er faktisk så glad for jobbet, at han som den eneste i sin afdeling takkede ja til at følge med fra København til Aalborg, da hans kontor skulle flytte i forbindelse med den store udflytning af statslige arbejdspladser.

Det skete i januar, og siden har han og konen købt hus, ligesom hans kone har fået job i Aalborg.

- Vi er rigtig glade for Aalborg. Beslutningen om at flytte hertil fortryder vi bestemt ikke, siger Kristian Rasmussen.

Men nu er fremtiden blevet usikker. Tirsdag offentliggjorde regeringen, at man vil nedlægge Skat i sin nuværende form og i stedet oprette syv nye styrelser. Selv om Kristian Andersen og kollegerne endnu ikke har fået konkret besked om, hvad der skal ske med dem, frygter de, at deres funktion rykker til Herning, hvor Administrations- og servicestyrelsen skal holde til, mens Motorstyrelsen får hjemme i Aalborg.

- Jeg er skuffet og faktisk også rasende. Det var jo det her, jeg gerne ville, og så får man sådan en mavepuster, siger Kristian Rasmussen.

Skatteminister Karsten Lauritzen erkender i dag, at det kan ramme nogle medarbejdere på en meget uhensigtsmæssig måde, når man laver to flytninger med relativt kort mellemrum. Han opfordrer til, at man i de nye styrelser forsøger at gøre det så skånsomt som muligt for de berørte medarbejdere.

- Det er min tilgang som minister og mit budskab til ledelsen i de enkelte styrelser, at man forsøger at finde nogle praktiske løsninger på at folk enten ikke skal flytte, hvis det er urimeligt, eller at de måske kan blive hvor de er, i en anden stilling, siger skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre).

For Kristian Rasmussen og hans kone er endnu en flytning ikke en mulighed. Til efteråret forventer han at få at vide præcis, hvad der skal ske med hans jobfunktion, og om den reelt flytter til Herning. Han kunne godt fortsætte i Skat i en anden funktion, men han frygter at drømmejobbet i HR-afdelingen er tabt.

- Jeg har jo en gammel baggrund som sagsbehandler, så det kan jeg jo selvfølgelig blive igen. Men det kunne jeg jo også være blevet, hvis vi var blevet boende i Køge. Men nu var det jo det her, jeg gerne ville, og det var derfor, jeg rykkede teltpælene op, siger Kristian Rasmussen.


Seneste nyt

fra Nordjylland