Morsø-borgmester: - Kristian Jensen bør være formand for Venstre

Morsøs borgmester Hans Ejner Bertelsen mener ikke, at Lars Løkke bør fortsætte som formand for Venstre.

Uroen i Venstre er til at tage og føle på, og i det nordjyske har flere politikere meldt ud, at de ikke længere hepper på Lars Løkke Rasmussen som formand for deres parti.

Torsdag aften stillede nordjyske Preben Bang Henriksen sig som det første folketingsmedlem frem og erklærede sin støtte til Jakob Ellemann-Jensen som ny formand for Venstre.

I Morsø Kommune er Venstre-borgmesteren Hans Ejner Berthelsen enig i, at der er brug for et formandsskifte.

- Jeg mener, at Lars Løkke skal melde ud, at han ikke genopstiller som formand, når vi kommer til landsmødet. Det vil være den rigtige beslutning, siger borgmesteren og nævner Uffe Ellemann som eksempel på en, Lars Løkke Rasmussen med fordel kan lade sig inspirere af.

- Da Uffe Ellemann i sin tid ikke formåede at overtage Statsministeriet, trak han sig og lod Anders Fogh Rasmussen tage over og få en valgperiode til at bygge sig op på som statsministerkandidat. Det synes jeg, vil være den fornuftige udgang, siger han.

Bakker op om landsmøde-beslutning

Hans Ejner Berthelsen mener i modsætning til Preben Bang Henriksen, at den oplagte formand er Venstres nuværende næstformand, Kristian Jensen.

- Kristian Jensen bør være formand for Venstre. Han er en driftssikker og dygtig næstformand, så det er fornuftigt at sætte ham i kuskesædet fremover. Han kender Venstre helt ned i rødderne, og han har som udenrigsminister og finansminister bevist, at han er dygtig politiker, siger Hans Ejner Berthelsen.

Hvis det skulle ende med et andet formandskab ved Venstres landsmøde, så bakker Hans Ejner Berthelsen op om det.

- Landsmødet er den øverste myndighed, og den beslutning, de delegerede træffer, tager jeg til efterretning – og så arbejder jeg videre for Venstre og min kommune, som jeg har gjort hidtil, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland