Kristian Thulesen Dahl ser nærmere på truede sommerhuse i Lønstrup

Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl besøgte i dag det sommerhusområde i Lønstrup, hvor der er grebet til selvtægt og skubbet sand ud over klinten for at kystsikre.

Dansk Folkepartis leder inviterede i dag sig selv til Lønstrup for at se stedet, hvor sommerhusejerne har taget sagen i egen hånd. Og sommerhusejerne stod klar til at vise rundt. 

- Vi kan fortælle ham, hvor mange misforståelser og forkerte faktaoplysninger, medierne har bragt indtil nu. Det er helt uhyrligt, hvad der er sagt af forkerte ting, siger talsmand for sommerhusejerne, Jørgen Hedegaard-Madsen til TV2 NORD.

Før jul gravede ukendte gerningsmænd omkring en meter sand af området mellem sommerhusene væk og skubbede det ud over klinten i et forsøg på at kystsikre sommerhusene. 

Kristian Thulesen Dahl besøgte i dag sommerhus-området i Lønstrup, hvor husejerne har grebet til selvtægt.
Kristian Thulesen Dahl besøgte i dag sommerhus-området i Lønstrup, hvor husejerne har grebet til selvtægt.
Foto: Tommy Hald

Kystdirektoratet politianmeldte gerningsmændene, men de er endnu ikke fundet. Kristian Thulesenl Dahl er egentligt til konference i Aalborg, men han besluttede sig for at køre ud og se gerningsstedet.

- Når der sker noget rundt i vores land, som optager sindene - og hvor det også handler om, at folketinget bliver beskyldt for ikke at tage sit ansvar - så synes jeg, vi har et ansvar for at tage ud og se, hvad der rør sig, siger folketingsmedlem Kristian Thulesen Dahl.

Jørgen Hedegaard-Hansen lægger ikke fingrene imellem. Ifølge ham er det kystdirektoratet og kommunen, der er de skyldige – ikke sommerhusejerne. Kristian Thulesen Dahl lovede at se på sagen.

- Jeg tror, det vigtigste er, at man finder ud af at sætte sig sammen og finde ud af, hvem der har ansvaret for det, der skal gøres. Jeg tror, de fleste mennesker, de vil gerne være lovlydige og gøre tingene indenfor rammerne, men de vil også gerne have nogle virkemidler til at sikre sig selv, siger folketingsmedlem og partileder Kristian Thulesen Dahl til TV2 NORD. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland