Kritik af kritisk skoleinspektør

Kritik af kommunen burde aldrig været kommet frem fra inspektøren på den skole i Svenstrup, hvor en 15-årig dreng bag det såkaldte stadiondrab var elev. Det mener et medlem af socialudvalget i Aalborg Kommune

Droppet ud af Højvangskolen
Inden den 15-årige dreng begik det bestialske drab på en 48-årig musiklærer ved Aalborg Stadion sidst i oktober, var han allerede i maj måned droppet ud af Højvangskolen i Svenstrup.

Kritik fra inspektøren
På skolens hjemmeside har inspektøren kritiseret, at kommunen ikke tog en advarende underretning om den 15-årige alvorligt.

- Vi har alle sammen et ansvar i den her sag. Og inspektøren kan ikke sige sig fri for ansvar. Det er ikke den rigtige måde at gøre tingene på, siger Helle Frederiksen (Soc.dem.), der er socialudvalgsmedlem i Aalborg Kommune til TV2/NORD.

Skolens hjemmeside
På Højvangskolens hjemmeside har skoleinspektør Sven Løntoft skrevet følgende:

Vi har dette efterår set et tragisk eksempel på, hvad der kan ske, når pædagogers og læreres advarsler og underretninger ikke tages alvorligt nok.

Banden fra Kennedyarkaden
I stedet for at gå i skole blev den 15-årige en del af en hårdkogt bande gadebørn, der holder til i Kennedy Arkaden i Aalborg, hvor både vold og stoffer hører til hverdagen.

Det er for billigt, når skoleinspektøren helt kaster ansvaret fra sig, mener Helle Frederiksen.

- Hvis man er bekymret nok, så er det vel ikke nok at sende en skriftlig underretning til kommunen. Jeg selv ville hænge i haserne på dem, der så skal følge op, ind til jeg havde en fornemmelse af, at der rent faktisk skete noget, siger hun.

Det har heller ikke i dag været muligt, at få skoleinspektøren til at uddybe sine synspunkter.


Seneste nyt

fra Nordjylland