Kritik af MGP

 Kritik af MGP

Sange på engelsk, masser af udenlandske komponister og flere udenlandske artister. Danskheden i det danske Melodi Grand Prix er gået fløjten lyder det fra flere kritikere.

Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti man skal synes på dansk til Dansk Melodi Grand Prix.

- Det var den rigtige vinder i år, men det skulle bare have været fremført på dansk, siger Kim Christiansen.

3 af 10 sange blev fremført af udenlandske artister. 7 blev sunget på engelsk og over halvdelen af komponisterne er udenlandske.

- Jeg synes ligesom konkurrencen bliver udvandet, når vi importerer komponisterne og så har vi jo rigtig mange talentfulde sangere i Danmark, siger den 4-dobbelte Grand Prix-vinder, Søren Bundgaard.

og fortsætter;

- Det svarer jo til at fodboldlandsholdet må stille med 4 svenskere på holdet næste gang, siger Søren Bundgaard.

Hos DR afviser man kritikken.

- Vi gør hvad vi kan for at vinde det internationale Grand Prix og vi følger reglerne for konkurrencen, som EBU har udstukket, siger Jan Lagermann Lundme, Underholdningschef, DR til TV2/NORD.

Hos Kim Christiansen i Mariager er det ikke godt nok.

- Hele idéen med et dansk Grand Prix er gået fløjten. Det her var oprindeligt en konkurrence mellem de europæiske kulturer. Nu er det blevet alt for ens, siger Kim Christiansen.

Selvom der var mange udenlandske input blandt de 10 sange, så endte det med en finale skrevet af danskere, sunget af danskere, men fremført på engelsk.


Seneste nyt

fra Nordjylland