Kritik af Nordjyllands Politi efter demonstration

 Kritik af Nordjyllands Politi efter demonstration

Der er massiv kritik af Nordjyllands Politi efter lørdagens anti-islam-demonstration i Aalborg. Enhedslistens nordjyske folketingsmedlem, Per Clausen, mener ikke, at politiet skulle have tilbageholdt venstreorienterede moddemonstranter. Nu forlanger han e

To blev anholdt, mens 34 andre blev tilbageholdt af politiet, da en stor gruppe unge fra venstrefløjen moddemonstrerede ved Anti-jihad Danmarks demonstration i Aalborg lørdag.

Nu retter Enhedslistens nordjyske folketingsmedlem, Per Clausen, en skarp kritik mod Nordjyllands Politis fremgangsmåde.

- Man laver en såkaldt præventiv anholdelse, hvor man anholder mennesker, fordi de måske vil gøre noget. De anholdes, selv om de intet har foretaget sig, og det er uacceptabelt, siger Per Clausen til TV2/Nord.

Det konservative folketingsmedlem, Jakob Axel Nielsen, mener dog, at Nordjyllands Politi i Aalborg handlede rigtigt ved at skille de venstreorienterede moddemonstranter fra Anti-jihad Danmarks tilhængere.

- Hvis moddemonstranter vil forhindre en lovlig demonstration, er det naturligvis politiets frie skøn, hvordan den anmeldte demonstration kan forløbe, som det er planlagt, understreger Jakob Axel Nielsen over for TV2/Nord.

Søndag var det ikke muligt at få en kommentar fra politiet på Per Clausens udtalelse. Men efter demonstrationen lørdag sagde politiet sådan om fremgangsmåden, og om hvorfor de valgte at skille de to grupper ad:

- Så længe moddemonstranterne lod den lovligt anmeldte demonstration være i fred, fik de lov til at cirkulere rundt i byen. Men de kunne ikke holde sig væk, og derfor tilbageholdte vi - jævnført politiloven - en stor gruppe unge mennesker, fortalte Poul Severinsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi i Aalborg.

Nu vil Per Clausen dog gerne have svar på, om politiet i Aalborg handlede korrekt ved demonstrationen. Derfor går han til justitsminister Lene Espersen for at få en forklaring.

- Jeg vil bede justitsministeren redegøre for, hvilke konkrete forhold gør, at politiet har foretaget disse præventive tilbageholdelser. Det kan jo ikke udelukkes, at politiet har en tilfredsstillende begrundelse, men den vil jeg gerne høre, siger Per Clausen.

- Jeg er overbevidst om, at justitsministeren vil svare, at det er politiets frie skøn, siger Jakob Axel Nielsen og slutter:

- Men selvfølgelig skal alle demonstranter få plads. Også dem vi ikke kan lide.


Seneste nyt

fra Nordjylland