Kronborg åbner igen

Restaurant Kronborg på Egholm er åbnet igen - næsten tre måneder efter en brand ødelagde det meste af sommersæsonen.

Håndværkerne var i eftermiddag ved at sætte de sidste borde op, inden Kronborg tirsdag aften igen kunne tage mod gæster.

- Jeg ringede til Levnedsmiddelkontrollen i går og fik lov til at åbne i dag. Så kommer de her i eftermiddag og tjekker, siger forpagter af Restaurant Kronborg, Kasper Kristensen.

Kronborgs facade ligner sig selv - men på bagsiden er sporene tydelige. Omkring halvdelen af tagpladerne er skiftet, vinduerne er nye og en masse sodsværtet køkkenudstyr venter på at blive kørt på genbrugspladsen.

Branden opstod en aften, hvor Kasper for en gangs skyld havde tilladt sig at holde fri.

- Det var faktisk min fødselsdag, d. 10. maj. Så jeg var i Frejlev, da brandfolkene ringede. Allerede fra Aalborgsiden kunne jeg se en masse brand- og politibiler. Og utroligt meget røg, husker Kasper Kristensen.

Branden opstod i en rygeovn i køkkenet, men takket være en hurtig indsat fra især øboernes eget brandværn lykkedes det at begrænse ilden til køkkenet.

- Alt er skiftet herude, fortæller Kasper Kristensen, men han ser rundt i et splinternyt køkken.

Forsikringsselskabet har betalt både det og sommerens tabte omsætning - og Kasper regner med, at kunderne hurtigt vender tilbage.

- Om ikke andet, så har vi jo fået en masse reklame, siger Kasper Kristensen, der til efteråret har forpagtet Restaurant Kronborg i fem år.


Seneste nyt

fra Nordjylland