Kronprinsen indviede udsigtsplatform og skrev på kongestenen

Som en del af sit besøg i Frederikshavn, indviede Kronprins Frederik byens fødselsdagsgave og signerede samtidig kongestenen som den tredje royale Frederik.

Der var fest og glade dage på havnen i Frederikshavn, da Kronprins Frederik tirsdag formiddag gik i land for at være en del af fejringen af Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum.

Da den folkelige del på kajen var overstået, fortsatte kronprinsen til Pikkerbakken, hvor han skulle indvi byens fødselsdagsgave til Frederikshavn - en udsigtsplatform, som er skænket af Roblon Fondon, Trigon og Orskov.

Samtidig benyttede kronprinsen lejligheden til at forevige sin signatur på Kongestenen på Pikkerbakken. Han bliver dermed den tredje royale Frederik, som får sit navn på stenen.

I 1908 var det Frederik 8., som skrev på stenen. Det var samme år som Frederikshavn fik skænket Pikkerbakken i byens 90 års fødselsdagsgave.

I 1950 var de Frederik 9., der fik sit navn på stenen, og Kronprins Frederik, har altså nu i anledning af Frederikshavns 200 års fødselsdag også skrevet sit navn på kongestenen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland