Kronhjort reddet i land på mirakuløs vis

Historien om søndagens mest omtalte kronvildt fik en lykkelig slutning. Dyret kom i land og har det godt.

Et krondyr på afveje, flere mislykkede redningsaktioner, trusler om aflivning og alligevel en mirakuløs og lykkelig afslutning. Historien om søndagens mest omtalte kronvildt rummer det hele.

Det fik stor omtale, da Nordjyllands Beredskab og Falck søndag eftermiddag forsøgte at redde et krondyr i land ved Palmestranden i Frederikshavn. Dyret havde forvildet sig ud i havet, og det massive menneskeopbud på stranden gjorde dyret bange og betød, at håbet om at redde det i land forduftede.

Krondyret blev opgivet og så aldrig ud til at komme tilbage i skoven igen.

- Vi fik dyret helt op på stranden, men der stoppede det og vendte om og begyndte at svømme væk. Det er mørkt nu, og vi har opgivet at finde det ude i vandet. Det har været så stresset, at hvis vi skulle finde det, så bliver det aflivet, siger hun, sagde indsatsleder Dorthe Krogh fra Nordjyllands Beredskab søndag. 

Søndag ved 17.30-tiden tog historien dog en ny drejning. To lokale tog sagen i egen hånd og iværksatte en sidste redningsaktion. Det fortæller Kanal Frederikshavn.

Jæger Torben N. Larsen sejlede sammen med sin far ud i en båd, og det lykkedes dem at redde krondyret i land ved Rønnerhavnen i Frederikshavn.

- Det krævede to mænd stærk at få ham i båden og fire at få ham på land, skriver Torben N. Larsen på Kanal Frederikshavns Facebook-side.

Nordjyllands Politi oplyser, at kronhjorten efterfølgende blev slæbt med hjem på en gård, hvor den fik varmen og blev tilset af vildtkonsulent Kurt Thomsen. Allerede ved 20-tiden vurderede vildtkonsulenten, at kronhjorten havde det så godt, at den blev sluppet løs i et skovområde ved Elling.

Søndagens drama fik altså en eventyragtig slutning.


Seneste nyt

fra Nordjylland