Afskåret dyrehoved fundet i sommerhusområde

Tirsdag fandt turister og lokale i Hune ved Blokhus både et afskåret hoved og to afskårne ben fra kid. Nordjyllands Politi har fået anmeldelsen.

Tirsdag aften, da 49-årige Søren Garder Brask kastede sig på cyklen for at nå ned til den lokale købmand i Hune inden lukketid, gjorde han et mildest talt makabert fund.

For lige dér i kanten af Højmarksvej lå et afskåret dyrehoved fra et rådyrkid. Han standsede cyklen for at kigge nærmere på det og kunne konstatere, at det stadig var varmt.

Ubehageligt til mode cyklede han resten af vejen til købmanden, sikrede sig en ekstra plasticpose ved kassen, og på vej tilbage til det sommerhus, han er kommet i, siden han blev født, samlede han så dyrehovedet op og tog det med hjem i posen.

- Jeg havde ikke lyst til at se det. Overhovedet ikke. Samtidig undrede jeg mig meget, for det var tydeligt, at hovedet var skåret af og ikke gnavet af, som en ræv for eksempel ville gøre det. Men der var ingen spor efter noget omkring hovedet. Det var bare blevet smidt, fortæller Søren Garder Brask.

Onsdag formiddag snakkede han med nogle af de lokale i området og fandt ud af, at det afskårne hoved ikke var det eneste ulækre, der var blevet fundet om tirsdagen. En kvinde ved navn Gudrun, som har heste til at gå i en fold tæt ved Højmarksvej havde fundet to ben, også fra rådyrkid.

- Og så begyndte det altså at blive lidt ulækkert. Det virker nærmest psykopatisk, at nogen går rundt og jagter dyr i et sommerhusområde, som man slet ikke må jagte - og slet ikke her. Det er også tydeligt, at det ikke har noget med jagt at gøre, fordi jægere aldrig ville skære lemmer af og efterlade dem på den måde, siger Søren Garder Brask.

I de 49 år, han er kommet i sommerhuset ved Hune, har Søren Garder Brask aldrig oplevet noget lignende. Han bor til daglig i Horsens, men tilbringer en stor del af året i sommerhuset ved Vestkysten.

- Det gør mig helt harm, at nogen vil gøre sådan noget mod dyr - endda mod dyr, der er så små som de her rådyrkid. Det er grotesk og klamt og ubehageligt at tænke på, at der løber nogen rundt med et våben heroppe og gør sådan noget, siger han.

Han ringede straks til Nordjyllands Politi, men både tirsdag aften og igen onsdag formiddag fandt han det svært at komme igennem til stationen i Hjørring. Til sidst fik han dog indgivet sin anmeldelse til en anden afdeling, men forventer ikke, at politiet stiller med sporhunde og det helt store udstyr i sommerhusområdet ved Blokhus.

- De har indtil videre bedt mig om at beholde hovedet i fryseren. Så må vi se, om der sker noget i sagen, siger Søren Garder Brask.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Nordjyllands Politi i Hjørring.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland