Kuffertchip i Tag Fat-finale

01:37

Lyngsoe Systems er Vesthimmerlands vinder i den regionale innovationskonkurrence Tag Fat. Foto: Rune Borre-Jensen

1 af 2

Virksomheden Lyngsoe Systems fra Aars, er Vesthimmerlands finalist i Tag Fat-konkurrencen.

Den vesthimmerlandske vinder af innovationskonkurrencen Tag Fat er fundet. Det er virksomheden Lyngsoe Systems fra Aars, der er videre til den regionale finale 4. december.

Ifølge virksomheden selv, er de verdens bedste til at holde styr på alting, og de har udviklet et særligt logistiksystem, der blandt andet går det muligt at holde øje med kufferter i lufthavne.

Deres it-baserede system er på vej ud i flere skandinaviske lufthavne, og på længere sigt vil virksomheden gerne udbrede teknologien til lufthavne over hele verden.

Systemet virker ved at der i den babagelabel, der sættes på kufferten, er en radiosender, som bliver aflæst af en enhed på bagagebåndet. Dermed kan kufferten spores.

Dommerpanelet i Tag Fat ser stort potentiale i systemet, og har derfor valgt Lyngsoe Systems som Vesthimmerlands vinder.

- Chippen scannes i lufthavne, men i virkeligheden kan den sidde på alle produkter, inklusvie tøj, billetter og breve. Der er også et globalt perspektiv, som vi tror på kan være enormt, hvis man formår at rulle det her ordentligt ud, lyder det fra dommerne.

Flere nyheder fra TV2 Nord