Kuldebølge: Læsøfærgen sejler ikke

Færgesejladsen mellem Læsø og fastlandet er udfordret. Margrethe har tekniske problemer, og Ane kan ikke sejle på grund af vejret.

- Dårlige vindforhold og lavt vand har virkelig besværliggjort vores sejlads, lyder det fra færgeselskabets direktør Lars Rieks.

De seneste dage har færgetrafikken mellem Læsø og Frederikshavn haft udfordringer på grund af vejret, og nu også på grund af tekniske problemer.

- Vi har haft en del aflysninger på grund af lav vandstand, kraftig vind fra nordøst og så is i havnen. Det har skabt uregelmæssig drift i de sidste par dage, siger direktøren.

Fredag morgen kulminerede problemerne så, da Læsøfærgen Margrethe gik i stykker.

quote Det har ikke været nogle sjove dage. Det griber jo dybt forstyrrende ind. Vi er rigtig trætte af det i færgeselskabet

Lars Rieks, direktør hos Læsøfærgen

- Den hydraulik, der åbner spidsen af skibet, den er gået i stykker. Den kom i klemme i morges under havnemanøvren, og så var de nødt til at sejle ind igen klokken 6 i morges, siger Lars Rieks.

Færgeselskabet har to færger, og med Margrethe sat ud af spillet på grund af tekniske problemer, afhænger færgedriften nu af den ældre færge Ane. Men Ane kan ikke sejle på grund af vejret.

- Det giver ingen meningen at sejle med den nu, når der er så lavt vand, at det vil være problematik at få lasten af i Frederikshavn. Det er et sammentræf af uheldig vejrmæssige forhold, der gør, at vi ikke kan bruge vores reserverefærge. Det er lidt uheldigt lige nu, men vi håber at komme i gang igen senere i dag.

Håber at genoptage driften fredag eftermiddag

Ifølge Lars Rieks satser selskabet på at kunne få repareret Margrethe til sejladsen klokken 15 fredag eftermiddag.

- De er i fuld gang med at reparere på Margrethe på Læsø. Det har ikke været nogle sjove dage. Det griber jo dybt forstyrrende ind. Vi er rigtig trætte af det i færgeselskabet, for vores førsteprioritet er at servicere læsøboerne. Det har desværre ikke været muligt, men medarbejderne knokler for, at det skal lykkes.

Alle der har bestilt billet til Læsøfærgen bliver kontaktet angående den uregelmæssige sejlads. Desuden kan man følge med på selskabets hjemmeside.

Flere færger har problemer 

Næssundfærgen, der sejler mellem Mors og Sydthy kunne heller ikke sejle fredag morgen på grund af lav vandstand, ligesom også færgen mellem Thyborøn og Agger har indstillet sejladsen indtil videre. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland