Kulturminister søger inspiration i Aalborg

Kulturminister Marianne Jelved besøgte onsdag Platform 4 i Aalborg, som har skabt et kreativt miljø for unge.

Kunst og kultur skal fylde en større del af børn og unges hverdag. Det mener regeringen, som har afsat 40 millioner kroner til en strategi, der målrettet skal give børn og unge flere kulturtilbud.

Onsdag var kulturminister Marianne Jelved (Rad.V.) på inspirationstur i Aalborg, hvor hun besøgte Platform 4, som er et kulturmødested for unge. Her præsenterede nogle af de unge deres projekter for ministeren.

- Det er en drøm for en politiker at møde et miljø, der er fyldt med kreative unge og yngre mennesker, som har mod på at afprøve deres egen kunnen og lære af hinanden, siger Marianne Jelved efter at have mødt de unge.

Kulturministeren så blandt andet, hvordan nogle af brugerne fra Platform 4 har skabt et projekt i Musikkens Hus, som kombinerer lyd med et visuelt lysshow, og hvordan nogle spiludviklere har arbejdet sammen om at skabe et computerspil.

De fleste af Platform 4's brugere er studerende, som har rundet de 20 år. Ideen med Platform 4 er at skabe et kreativt miljø, hvor de unge kan mødes, og hvor de selv udtænker, tilrettelægger og udfører deres projekter.

- Vi har en kæmpe udfordring i at give unge mennesker mulighed for at selvorganisere sig sammen med nogen, som de kan inspireres af eller arbejde sammen med, så de kan få nye ideer til at bruge teknologi til rigtig mange ting, siger Marianne Jelved.

I regeringens nye strategi, som blev præsenteret tirsdag, er der afsat fem millioner kroner til at skabe projekter som Platform 4, hvor man sørger for at organisere de ydre rammer, som de unge efterfølgende selv kan udfylde.


Seneste nyt

fra Nordjylland