Kulturmødet: Gammel bro har fået nyt liv

01:26

Selvom kulturmødet er slut på Mors bliver der noget tilbage

Selv om Kulturmødet på Mors er slut for denne gang, så står der stadig en del af kunsten tilbage i Nykøbing.

Når man kører ind i Nykøbing er de rimeligt iøjnefaldende. Skulpturerne, der er stillet op på Højbro i forbindelse med dette års Kulturmøde.

- Det er jo sådan nogle meget grove og hurtige skitser af mennesker, lyder det fra Jens Galschiøt, der er kunstneren bag værket.

Jens Galschiøt er kendt for at lave kunstværker med stærke politiske budskaber om for eksempel prostitution og klimaforandringer. Hans værker har været udstillet over hele verden. Med dette værk vil han slå et slag for mangfoldigheden.

- I virkeligheden er vi alle sammen skabt af fejl. Altså uden fejl i vores genetiske materiale fra vi var aber, var vi aldrig nogensinde blevet mennesker, siger han.

Kunstværket har haft verdenspremiere under Kulturmødet. Planen er, at det skal blive stående på broen i den næste måneds tid, hvorefter Jens Galschiøt tager det med tilbage til Fyn.

I Nykøbing er værkerne ellers vellidte.

- Jeg synes, at de er fantastiske. De er især fantastiske om aftenen, når der er lys på dem, siger Lene Poulsen fra Nykøbing, der flere gange er gået forbi skulpturerne.

Skulpturerne kan opleves på Højbro frem til den 18. september.

Forsiden lige nu