Kulturrådmand: - Platform 4 har udtjent sin værnepligt

Platform 4 er for dyr i drift og mangler energi, mener Mads Duedahl.

Kulturhuset Platform 4 lukker efter nytår. Onsdag kom det frem at Aalborg Kommune fjerner tilskuddet til Platform 4 på næste års budget, hvilket resulterer i, at kulturhuset lukker.

- Vi kan konstatere, at der i budgettet ikke er penge til fortsat at understøtte driften af Platform 4. Derudover har vi vurderet, at der er behov for, at man gentænker kulturen, specielt ungdomskulturen. Vi har vurderet, at Platform 4 har udtjent sin værnepligt. Det har simpelthen ikke den energi længere, som da det startede, siger rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen, Mads Duedahl (Venstre).

quote Vi har vurderet, at Platform 4 har udtjent sin værnepligt. Det har simpelthen ikke den energi længere, som da det startede.

Mads Duedahl (Venstre), Rådmand, Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune

Mads Duedahl understreger, at det ikke handler om, at der ikke skal være plads til Platform 4’s publikum. I budgettet for 2019 vil der blive afsat 425.000 kroner til Studenterhuset, så de i stedet kan lægge scene til noget af den musik, der blev spillet på Platform 4, heriblandt elektronisk musik.

- Det er jo ikke sådan, at pengene er trukket fra kulturen. Det er bare penge, der er flyttet et andet sted hen, fordi det simpelthen ville være for bekosteligt at drive Platform 4 videre, siger Mads Duedahl.

Han påpeger at driften af Platform 4 er særligt dyr, da det er nogle gamle bygninger, som kræver meget vedligeholdelse.

Savner energi

Platform 4 har eksisteret siden 2008, hvor det startede på Østre Havn i Aalborg. Siden er det flyttet til bygninger i den forhenværende forlystelsespark, Karolinelund, i Aalborg.

Mads Duedahl efterlyser den energi, der var, da det startede for ti år siden.

- Platform 4 har været en fantastisk, nytænkende og innovativ institution i Aalborg i mange år, men det har ikke længere den energi, som da det startede. Så det er måske tid til, at der kommer et Platform 5 eller 6, siger Mads Duedahl.

Han opfordrer i øvrigt de unge i Aalborg til at komme med forslag til, hvad der kan komme i stedet for Platform 4.

- Vi lukker en institution ned, men vi skaber også grundlag for, at kulturaktører kan komme og inspirere os i Aalborg Kommune til, hvad vi skal have i fremtidens Aalborg. Kommer der nye gode forslag, så er vi altid villige til at lytte til dem, slutter Mads Duedahl.


Seneste nyt

fra Nordjylland