Kun 2 Michelin-landmænd bor i Nordjylland

Der er landmænd fra hele landet, som leverer råvarer til Michelin-restauranterne, men kun to af dem bor i Nordjylland.

På mandag kl 17 bliver årets Michelin-stjerner udelt, og det er ikke uden betydning for de nordjyske landmænd, hvilke restauranter der får dem.

Michelin-restauranterne vælger ofte råvarer fra lokale landmænd blandt andet fordi, de gerne vil have dem så friske som muligt. Derfor er det afgørende for de nordjyske landmænd, at der falder stjerne hos de nordjyske restauranter, lyder det fra Ole Kragh, der er formand for Landbrug & Fødevarer i Nordjylland.

quote Det er ikke fordi, de nordjyske landmænd ikke er gode nok. Tvært imod. Det er afstanden til restauranterne, som gør det,

Ole Kragh, formand for Landbrug & Fødevarer Nordjylland.

- Det er ikke fordi, de nordjyske landmænd ikke er gode nok. Tvært imod. Det er afstanden til restauranterne, som gør det, siger han.

Lige nu har ingen nordjyske restauranter michelin-stjerner, og der er kun to steder i Nordjylland, som leverer råvarer til Michelin-restauranter ud af landsdelen. Det ene ligger i Hjørring, mens det anden ligger i Mariager. Begge steder leverer de mel. 

I forbindelse med mandagens uddeling af stjerne har Landbrug & Fødevarer lavet et kort,  hvor du kan se, hvor i landet landmændene, der producerer råvarer til Michelin-restauranterne bor.

Kortet kan ses her.


Seneste nyt

fra Nordjylland