Kun halvdelen overlever

Halvdelen af alle iværksættere har drejet nøglen om efter to år.

Iværksætterne Nina Rosa Bendixen og Mie Bjerg Iversen har ifølge statistikkerne kun 52% chance for, at deres virksomhed eksistere om to år. Den chance skulle gerne blive bedre, og derfor var de to kreative iværksættere på seminar for at få sparket gang i virksomheden.

- Det er lidt skræmmende, fordi der er mange nye ting, også når det er ens egen virksomhed. Specielt alt det her med skat, moms, bogføring og regnskaber. Der er mange ting man skal have styr på, siger gymnasieelev Nina Rosa Bendixen til TV2/Nord.

Dagens seminar blev afholdt på Aalborg Universitet af Creatice Business Cup, der står for at arrangere både de danske og verdensmesterskaberne for såkaldte kreative iværksættere. Specielt de kreative iværksættere har svært ved at overleve.

- Det, at man arbejder med nogle markeder, der handler om, hvad moden er til næste år, og hvad vil man lytte til, det giver nogle helt andre ting, der gør sig gældende end de rent funktionelle, som hvad vi vil spise, eller hvilke biler vi vil køre i, forklarer Rasmus Wiinstedt Tscherning, direktør i Creative Business Cup.

Ud over, at det kan være sværere at sælge fremtidens design frem for en ny skovl, så bliver iværksættere ofte bremset af manglende mod til at satse hele butikken.

- Vi synes iværksætteri er sejt, men når det kommer til stykket, så er vi mere bange for den risiko, der er forbundet med at være iværksætter. Man kan jo risikere, at skulle garantere ens hus og hjem og familie og alt muligt, siger Rasmus Wiinstedt Tscherning til TV2/Nord

Bekymringer om hus og hjem er der ikke hos Nina Rosa Bendixen og Mie Bjerg Iversen. De er klar til at gå planken ud, og har allerede fået en kontakt i Kina, der kan hjælpe med produktionen af deres idé.

- Den der frihed med, at det er os, der bestemmer, det er noget af det, vi drømmer, siger de begge samstemmende.

Hvad de to kvindelige iværksættere pønser på at sætte i produktion, vil de ikke afsløre endnu. Kun at det bliver et produkt, der hjælper forældre til at holde styr på deres børn.


Seneste nyt

fra Nordjylland