Kun mere politi vil få unge fartbøller væk fra vejene

Mere politi på gaderne - det er det eneste de unge har respekt for. Sådan lyder melding fra politiker Jens Hedegaard Kristensen, Frederikshavn byråd. Meldingen kommer efter den seneste tids mange tragiske ulykker på nordjyske veje.

- Vi kan trafikdæmpende foranstaltninger herfra og til Finland, men det hjælper ikke. Det eneste, der virkelig hjælper, er mere synligt politi på vejene. Politi der er klar til at tage fat i de unge på stedet, et politi, der viser, der er konsekvens, et politi, der på stedet giver de unge fartsyndere klip i kørekortet eller fratager dem kørekort og bilen, hvis det viser sig at være den eneste måde, man kan få dem væk fra vejene, siger Jens Hedegaard Kristensen (Borgerlisten), som er formand for teknisk udvalg i Frederikshavn kommune.

Han understreger, at der er tale om en lille procentdel af de unge, der ikke vil eller kan køre ordentligt, han mener indsatsen skal rettes mod.

Helt forfejlet, mener Ole Ørnbøl, der er formand for teknisk udvalg i Hjørring Kommune. Samme instans som står for det kommunale trafiksikkerhedsarbejde.

- Jeg vil aldrig være med til at smide håndklædet i ringen og overlade det til politiet. Vi har et ansvar, vi skal påtage os, og for at det rykker, skal vi stå sammen med politi og Vejcenter Nord om at forebygge. Vi skal ind allerede i børnehaverne og hele vejen igennem have fokus på trafikken gennem børnenes udvikling, siger Ole Ørnbøl (Socialdemokraterne).

Frederikshavn og Hjørring kommuner til sammen tre millioner om året på trafiksikkerhed, men det er helt op til den enkelte kommune, hvordan den forebyggende indsats skal udformes.

I Hjørring samarbejder trafiksikkerhedsrådet med modtagelsen hos Sygehus Vendsyssel, Falck og kørelærerne. Og når de unge skal i gang med at tage kørekort, så omfatter det også historierne om ulykkerne - og ofte makabre billeder.
Det har siden årsskiftet været kommunerne, der har stået for trafiksikkerhedsarbejdet - en opgave, de sammen med det statslige Vejcenter Nord har overtaget fra Nordjyllands Amt.

Mens Hjørring Kommune gennem flere år på eget initiativ har haft et trafiksikkerhedsudvalg, så er det først ved årsskiftet oprettet i Frederikshavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland