Sjælden gæst i Tornby: Kun set én gang tidligere i Danmark

Den lille gærdeeværling tiltrækker i disse dage masser af birdere til Tornby Klitplantage.

Kun en gang tidligere er den lille fugl gærdeværlingen set i Danmark. Det var for 24 år siden - den 10. juni 1995 - ved Blåvands Huk ved Esbjerg.

Nu er den så set igen - og denne gang i Nordjylland. Fuglen blev set og fotograferet første gang torsdag og har både fredag og lørdag sunget for de mange birdere, som efter fuglen blev spottet, har taget turen til Tornby Klitplantage syd for Hirtshals, som er hvor fuglen har slået sig ned - for en stund.

Omkring 200 birdere har taget turen til Tornby Klitplantage for at få del i den sjældne oplevelse. Og de har kommet til, så langt væk fra som Aarhus og København.

Kommer fra Frankrig

Den lille gærdeværling, der minder meget om gulspurven, der er udbredt i hele Danmark, er formentlig kommet hertil, fordi den er fløjet omkring 1000 kilometer forkert, da den skulle trække fra sydlige himmelstrøg og tilbage til det nordøstlige Frankrig som fuglen normalt er det nordligste fuglene opholder sig.

Denne fugl har dog formentlig opholdt sig i klitplantagen i et stykke tid inden den er blevet opdaget, men om den har tænkt sig at blive hængende længe, er ikke til at sige.

Hvis man som fugleinteresseret har lyst til at se den sjældne Gærdeværling, kan man besøge den på Russerbakkevej ved kanten af klitplantagen hvor fuglen synger fra en afgræsset fold.


Seneste nyt

fra Nordjylland