Udebleven Michelin-stjerne: - Kunne have trukket arbejdskraft til Nordjylland

Heller ikke i denne omgang blev Nordjylland tildelt en Michelin-stjerne. Det kan betyde, at folk med store gastronomiske ambitioner søger andre steder hen end mod det nordjyske for at svinge potter og pander.

Stjerne, ingen stjerne, stjerne og ingen stjerne.

Flere eksperter troede på det, men alligevel blev det ikke mandag aften, Nordjylland fik tildelt sin første Michelin-stjerne. 

Ud over den store skuffelse blandt de restauranter, som håbede på en stjerne, kan de udeblevne stjerner få større konsekvenser for restaurantbranchen i Nordjylland.

Det kan nemlig betyde, at landets kommende kokke søger andre steder hen end det nordjyske.

Én af dem er Kasper Thormann Bak. Han er er elev på Tech College i Aalborg og lærling hos Rold StorKro. Som en del af uddannelsen har han mulighed for at have et ekstra praktikforløb, og her har han valgt at tage til Aarhus for at prøve kræfter med Michelin-verden på restauranten Domestic. 

- Muligheden er ikke heroppe, så man bliver jo nødt til at køre efter det for at prøve det, siger Kasper Thormann Bak.

En af de spisesteder, der har været nævnt som bejler til en af de eftertragtede stjerner, var Tabu i Aalborg. Ejeren Michael "Miv" Pedersen, mener, at nordjyske Michelin-stjerner ville gøre rekrutteringen af personale lettere.

- Det ville måske trække en anden arbejdskraft udefra til Nordjylland, hvis man fik en stjerne, siger Michael ”Miv” Pedersen.

Tabu havde for første gang besøg af en Michelin-inspektør i november, men fik ingen stjerne. Til gengæld er de blevet optaget i Michelin-guiden, da de fik en såkaldt "The Michelin Plate"


Seneste nyt

fra Nordjylland