Kunst om menneskerettigheder

02:23

Foto: Tommy Hald

1 af 2

Kan kunst vise os at menneskerettigheder er noget vi skal passe på? Det forsøger Institut for Menneskerettigheder at fortælle os i en ny kunstudstilling på "Kunsten" i Aalborg.

Vi er alle sammen forskellige, men alligevel har vi som mennesker de samme rettigheder. Det lyder enkelt, men kan være meget svært at formidle.

- Menneskerettighedernes tilhører os alle og de er relevante i vores hverdag. Det vil vi gerne fortælle folk, og der kan kunsten noget andet. De taler til noget andet i os, siger projektleder Charlotte Schwartz-Hansen fra Institut for Menneskerettigheder til TV2/NORD.

Kunsten i Aalborg var hurtig til at sige ja, da Institut for menneskerettigheder spurgte, om museet ville huse deres kunstudstilling, i anledning af at instituttet fylder 25 år.

- Det instituttet har ønsket, det er at skabe en debat om menneskerettigheder på en vedkommende måde, så det også giver mening i Danmark, siger museumsinspektør Stinna Toft fra "Kunsten" til TV2/NORD.

Menneskerettigheder betragter vi som en selvfølge her i landet, men selv her, er der mennesker som ikke har de helt basale rettigheder.

- Der er jo folk her i landet som ikke er her frivilligt. F.eks. kvinder der er tvunget ud i prostitution, fordi de bliver truet på livet eller deres familier bliver truet på livet i deres hjemlande. De kan godt være fra fjerne lande, men de er havnet her i Danmark, siger projektleder Charlotte Schwartz-Hansen fra Institut for Menneskerettigheder til TV2/NORD.

Udstillingen "Forskel på folk" vises frem til den 16. september, hvorefter den først flytter til Århus for til sidst at ende i København.