Kunsten åbner udstilling med Trampedach

00:30

Kunsten i Aalborg åbner onsdag udstilling med den store danske kunstner Kurt Trampedach.

På Kunsten i Aalborg kan du i efteråret 2018 blive lukket ind i Kurt Trampedachs mørke malerier. Hans værker er kendt for livagtige figurer, der er både rodløse og ensomme.

- Der er ikke før blevet lavet en udstilling med fokus på Trampedachs tidlige værker, så det er vi meget glade for, at kunne give folk i denne udstilling, siger museumsinspektør Caroline Nymark Zachariassen.

Udstillingen på Kunsten præsenterer et bredt udvalg af Kurt Trampedachs væsentligste værker fra 1960’erne og 1970’erne, herunder værker fra Kunstens egen samling samt indlån fra danske museer og private samlere.

 Vi håber udstillingen giver persektiv på følelser som isolation og ensomhed. Følelser, der bliver behandlet i værkerne, og som er lige så aktuelle i dag, som de var det i 60'erne og 70'erne

Museumsinspektør, Caroline Nymark Zachariasse

Udstillingen er et mørkt univers, hvor man i mørket skal møde Kurt Trampedachs skulpture og malerier ansigt til ansigt.

- Vi håber udstillingen giver perspektiv på følelser som isolation og ensomhed. Følelser, der bliver behandlet i værkerne, og som er lige så aktuelle i dag, som de var det i 60'erne og 70'erne, siger Caroline Nymark Zachariassen.

Udstillingen åbner onsdag og fortsætter indtil den 6. januar.

Flere nyheder fra TV2 Nord